And Caesar's spirit, ranging for revenge,
With Ate by his side come hot from hell,
Shall in these confines with a monarch's voice
Cry 'Havoc,' and let slip the dogs of war;
That this foul deed shall smell above the earth
With carrion men, groaning for burial.
(William Shakespeare, "Julius Caesar", Act III, scene 1)

vrijdag 5 december 2008

Vrijdag 5 december, half 10 's ochtends...



Ik bereid me voor op de laatste les geschiedenis van dit semester, van 10.30 tot 12.30. Ik durf er eerlijk in zijn dat ik momenteel overspoeld wordt met werk.

Om u even een overzicht te geven:



- Microteaching Engels tegen maandag. Een microteaching houdt in dat je lesgeeft voor je eigen klasgenoten.

Het is niet het lesgeven op zich dat me parten speelt, maar de voorbereiding (zijnde de lesvoorbereiding. Geen idee waar ze die term vandaan gehaald hebben). Ik kan echt verzekeren dat voor een beginneling zo'n lesvoorbereiding invullen geen sinecure is.

En even, puur ter informering: de les noemt "telling the time". In de praktijk moet (ja, MOET) ik blijkbaar met zo'n giant klok vooraan gaan staan en lekker, als de eerste de beste halvegare, met de wijzertjes zitten draaien.



Maar bon...


- Microteaching Geschiedenis. Heeft in dit geval niets met wijzers te zien, maar wel "Het ontstaan van de landbouw". Er zijn interessantere dingen om te geven, maar zo ziet u maar wat voor een divers spectrum aan lessen het "Heilig Hart" durft aanbieden! Mocht het geen katholieke school meer zijn, ik zou nòg gelukkiger zijn!!


- portfolio-taken Engels: werden doorheen het semester gegeven. Het feit dat ik ze op korte tijd moet maken, zegt genoeg. En eerlijk, ik zie er absoluut het nut niet van in om een paar onozele tekstjes te gaan analyseren naar moeilijke woorden en moeilijke zinnen.
Ik probeer later nog wel n's zo'n taak te scannen en hier op de blog te zetten. Niet dat het iemand kan schelen, maar er lopen altijd wel freaks rond.
Trouwens, waarom kunnen ze in het middelbaar niet meer tijd besteden aan fonetische tekens? Ik heb het in het secundair welgeteld 3-4 lessen gekregen ofzo (als het niet minder is), en nu opeens breekt dat mij (en verschillende andere) vrij zuur op.


- Schrijftaak taal: Met als onderwerp "de vrijetijdsbesteding van de student". Nuja, het eerste tekstje dat ik geschreven had, heb ik momenteel doorgestuurd naar mijn collega-studente, die het hopelijk vandaag nog zal verbeteren. De taak moet tegen morgen (zaterdag) af zijn, dus laat ons hopen dat ik literair genoeg was om mijn lectoren van hun stoel te blazen.
Fingers crossed, meisjes en jongens!

En bon, dat mag dan misschien niet al te veel lijken, maar het is het wel hoor.

Ik hoef de leerkrachten onder jullie al niet meer duidelijk te maken dat in zo'n lesvoorbereiding vrij veel tijd kruipt.

Ach, dan heeft een mens toch iets te doen.

Okay, volgende punt.

U heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat de blog hier boven gewijd is aan onze lieftallige anoniem. Aangezien dit heerschap weer maar van zich liet horen, heb ik 'm maar onmiddellijk duidelijk gemaakt dat zijn dyscletie (wink wink) hem duidelijk parten speelt.
Maak u vooralsnog geen zorgen. De vorige keer liet ik nog vrijheid van meningsuiting toe, maar nu maak ik er gewoon onmiddellijk komaf mee.

Ik heb gezegd.

Btw, Kerstmis komt eraan. Ik zal m'n best doen om een goeie Kerst-blog eruit te knijpen!

In leven en welzijn groet ik u,

Lawrencelot

PS: Ik laat u achter met een filmpje van Locomotive Breath van Jethro Tull. Kwestie van mijn muzieksmaak nog wat extra met u te delen (wat mij eraan doet denken dat ik dringend de rechterkant moet updaten.






PPS: poepkonijn!