And Caesar's spirit, ranging for revenge,
With Ate by his side come hot from hell,
Shall in these confines with a monarch's voice
Cry 'Havoc,' and let slip the dogs of war;
That this foul deed shall smell above the earth
With carrion men, groaning for burial.
(William Shakespeare, "Julius Caesar", Act III, scene 1)

woensdag 25 juli 2007

Chivalry is dead...

...and women killed it.
(Dave Chappelle)

Het laatste nieuws:

* Normaal zou de berichtgeving van defensie moeten binnenzijn omstreeks 27 juli (en niet in het begin van de maand zoals ik vermoed had). Ik bereid me voor op negatief nieuws, maar hoop doet leven blijft natuurlijk een gevestigde waarde. We zullen wel zien.


* Vrijdag eindelijk naar Die Hard 4.0
Ik wacht er al vreselijk lang op, maar wegens 'omstandigheden' was ik nog niet in staat om 'm te zien. Maar bij deze dus. Vrijdag. Yay.
Daarnaast staat ook The Simpsons Movie op het programma. Geen idee wanneer ik die ga zien, maar liefst zo snel mogelijk.
* Na weddenschap komt mijn richting uit: 1 bak bier. Wanneer ze komt? Ik hoop voor de tweede contestant dat dat zo snel mogelijk gebeurt.

* Paintball: Wanneer? Geen idee!! Maar het mag er toch wel eindelijk n's van komen.

* Eind september voor een week de Loire (opnieuw) afvaren. Nu heb ik er nog wel geen idee van of ik ook echt ga meegaan, maar het kriebelt alleszinds wel vanbinnen.
* Eindelijk kan ik m'n afleveringen van Dr. Who uitkijken. Eindelijk!


Even een nieuwe format doorvoeren in deze blog: De kwis (of quiz, of hoe dat ook geschreven wordt in de huidige spelling).

Speciaal voor mijn allergrootste 'fan' (de ' ' staan daar met een reden), een woordzoeker bestaande uit vijf letters. Veel succes!
1. De EERSTE LETTER van de achternaam van de (helaas overleden) drummer van Led Zeppelin.
2. De VIJFDE LETTER van de soort driehoek in dewelke de auteur woont. (hint: de ... driehoek)
3. De VIERDE LETTER van de negende maand van het jaar.
4. De EERSTE LETTER van het eerste woord van de titel van deze blog.
5. De EERSTE LETTER van het favoriete soort huisdier van Lawrence.
Drie keer "eerste letter". Ge moet ook niet verwachten dat ik er al te veel moeite voor heb gedaan :P
(en hopen dat ze het niet leest, want anders gaat het weer een gemekker zijn)
---------------------------------
Nog even tussendoor:
- in het donker tegen kast gelopen
- in de kelder uitgegleden en vlak op m'n gat gegaan.
- bij het bomen snoeien zowel m'n hand als elleboog opengehaald.
- diarree
- dure keramieken vaas omgestoten.
Home sweet home...

dinsdag 3 juli 2007

Franc des Colonies Françaises d'Afrique - Senegal Adieu


Blijkbaar is er sinds mijn laatste blog weer een maand voorbijgegaan. Maar wat een maand uiteindelijk...
Degenen die een relaas van mijn reis verwachten, moet ik helaas teleurstellen (helaasch...helaasch). Zo'n dingen vertel ik liever persoonlijk.

Terugkomst in het Belgenland verliep net zoals ik verwacht had (en wss als enige gehoopt): met regen. Blijkbaar is er zelfs bij ons een wolkbreuk gebeurd, aangezien de buren met een ondergelopen kelder zaten. Home sweet home. De vlucht vanuit Lissabon was anders wel een regelrechte hel voor Laurentius. Vraag me niet waarom, maar ik was de hele vlucht dood van de schrik. Achteraf bekeken waren er echt wel grappige situaties: bij de luchtzakken grijnzen naar Adinda op z'n "dit is echt keicool" terwijl ik op hetzelfde ogenblik vanbinnen eerder het gevoel had van "please laat dit zo snel mogelijk gedaan zijn".
Bij thuiskomst twee nieuwtjes:
1. De computer is blijkbaar gecrasht. Maar geen nood! Er zijn geen gegevens verloren gegaan!
Sjeez, was mijn muziek weggeweest dan had ik echt wel ter plaatse kunnen doodvallen. En ok, de foto's en documenten waren ook wel wat belangrijk :P
Momenteel ben ik vooralsnog op de noodoplossing (laptop) bezig. qwerty-toetsenbord overigens... Nog zo'n reden om dood te vallen. Maar ik kan onmogelijk al mijn fans in de kou laten staan he (ik vind helaas geen accent grave op dit klote-toetsenbord)
2. Blijkbaar moet mijn grootvader weer naar het ziekenhuis waardoor het volgende week weer druk zal worden.

Het poolen gisteravond was echt wel fun. Ondanks het feit dat ik door slaapgebrek er echt de kloten van kon. (ik was liefst zo snel mogelijk van die zwarte bal af. oh, ironie).
Geluk dat we nog kebab gegeten hebben, want het was een van de kleine dingetjes die ik echt miste.
Eerste bier op Belgisch grondgebied: Carlsberg. In een normale situatie zou dat reden genoeg geweest zijn om mij te slagen. Doet me wat denken aan de tijd toen ik met Benny een pilsje bestelde op de grote markt van Brussel en we iets ongedefinieerd kregen.

>>> even tussendoor: Het regent. LOL

Maar zodus. Geweldige avond, hoewel die discussie over Southpark en Futurama echt wel over-the-top was. Maar natuurlijk hebben we ze graag op die manier.


Hmm, dan nog eventjes iets waar iedereen met veel verwachting op zit te wachten: De brief van Defensie
Laat mij er gewoon kort in zijn: Hij is nog niet aangekomen...
Ik ben er fameus pissed over. Echt waar. Vooral dan omdat ik zestien dagen over dat onding he zitten nadenken, en net op de moment dat de verwachting het grootst is, is daar die smerige anticlimax en mag ik me OPNIEUW aan weetikveel hoeveel zenuwslopende dagen verwachten.
*vloekt*
*vloekt opnieuw*

Blijkbaar heeft mn vader mijn wegzijn benut om de indeling van de meubels te veranderen. Ook in mijn slaapkamer. Niet zozeer een probleem natuurlijk, ware het niet dat ik dezenacht toen ik thuiskam van het poolen, ik op full-speed tegen een kast ben gelopen. Slim Lawrence, heel slim...

Vandaag opgestaan op een schandalig laat uur. 14 uur. Niet onmiddelijk een van mijn gewoontes. Ik dacht echt dat het nog maar 9 uur was. Mijn achterstand direct ingehaald door te gaan lopen. Een van die dingen die ik ook echt gemist heb. Daarnaast ook de ideale gelegenheid om te testen wie er allemaal goeiedag zegt (!). En idd, het waren er maar bitter weinig (en nee, met de baard heeft dat echt NIKS te maken)
Wel verrassend momentje toen ik bijna thuis was. Opeens rijdt een ouder koppel mij voorbij, en heel onverwacht zegt de man "goeiedag meneer". Allez, het kwam zo onverwacht dat ik er even heb moeten bij stilstaan.
Een ander beeld tijdens het lopen was iets wranger. Een kleuter die in de tuin met de tuinslang aan het spelen was terwijl de papa de spiksplinternieuwe auto aan het wassen was. Ik loop er nog altijd mee in m'n hoofd rond, en dat is niet echt de gewoonte voor een redelijk apathisch menske als mij.

Voor de mensen die zich afvragen (weinig kans toe :P) hoe de steak met frieten gisteren smaakte: Magnifique, echt waar. Nooit gedacht dat curry-ketchup mij zo goed kon smaken.
Volgende week nog naar Die Hard 4.0, en ik ben opnieuw volledig ingeburgerd.

maar zodus, genoeg voor vandaag! De komende dagen zal Sir Lawrencelot zijn blog wel updaten. Au revoir tous!

----------------------------------------------

Muziek van vandaag:

Simon & Garfunkel - Bridge over Troubled Water (1969)

Een track die ik zestien dagen bewust niet opgezet heb op m'n ipod. Ja, ik had een ipod bij! Ik ben een van die degoutante mensen die niet zonder muziek kan.
Maar dit blijft nog altijd een van m'n all-time favorites. Mocht ik overlijden, dan mag dit wel in het muziek-repertoire zitten (schrijf het op!).

Sail on silvergirl, Sail on by.
Your time has come to shine.
All your dreams are on their way.
See how they shine
If you need a friend
I’m sailing right behind.

*zucht*

En ja, ge moet ook al wel een serieus kalf zijn om dat nummer niet te kennen.



------------------------
Quotes van vandaag:

* de eeuwige wijsheid: If carrots made you drunk, rabbits would be fucked up. (Mitch Hedberg, RIP
* BOLLOCKS!!! Ik mag eindelijk opnieuw vloeken! haha :D
* I want that one!