And Caesar's spirit, ranging for revenge,
With Ate by his side come hot from hell,
Shall in these confines with a monarch's voice
Cry 'Havoc,' and let slip the dogs of war;
That this foul deed shall smell above the earth
With carrion men, groaning for burial.
(William Shakespeare, "Julius Caesar", Act III, scene 1)

vrijdag 17 augustus 2007

Arbre Magique

oensdag eindelijk Kristof nog n's teruggezien, aangezien het ondertussen al sinds juli vorig jaar geleden is dat we mekaar nog gezien/gesproken hadden. Op zich is heel die tussenliggende stilzwijgende termijn al schandalig genoeg op zich, me dunkt. Maar dat is nu al lang vergeven en vergeten. Mijn eerste woorden waren overigens "Kristof? Gij leeft nog?". Anyways, boven pot en pint (alleen pint in dit geval. Carlsberg) lang zitten praten over dit méér dan bewogen jaar.
Understatement.
Duidelijk.
Met z'n 'discobaar' :P, onze plaatsjesdraaier. Hah! Toch alvast goed nieuws dat de commercie nu eindelijk op dreef begint te komen. Even een linkje naar de website:


Sluikreclame. Gotta love it. (no shit, Sherlock :D )
Natuurlijk (ja Benny, ja) kwam het gesprek weer op Rutger terecht. In mijn ogen is het praktisch ondenkbaar dat er mensen zijn die hem niet kennen, aangezien hij zowat de meest overweldigende persoon van het Westelijk halfrond is. Met zijn meter 93 en (vier jaar geleden) 115 kilogram een kolos. De Kolos van Aarschot. Een heel excentriek persoon (understatement, ooehh. en hopen dat hij dat nie als beledigend opvat, want anders ben ik binnen de dag dood). De anekdotes die ik zou kunnen vertellen... man man.
Zo herinner ik me nog levendig een van de eerste weken van de tweede semester in het vijfde middelbaar. de "team-building"-dag (onze school was nogal fancy wat stuff als dat betreft. Om over die 'new-age' bezinningsdag maar te zwijgen). Maar zodus. Een van de eerste proeven was om in de kruipkelder van het schoolgebouw (had ooit nog iets te maken gehad met de verwarming overigens) in het donker een paar zaken te vinden. wat die dingen waren ben ik intussen al vergeten (zo levendig herinner ik me het blijkbaar niet meer).
Tot An (klasgenootje) opeens zegt "hé, ik voel hier iets". De vlezige massa bleek toe te behoren aan Rutger die op de grond lag. Hij was met zijn hoofd tegen een van de horizontale (betonnen) balken aan het plafond 'getoekt'. Rutger KO. Team-building-dag zonder Rutger. Dat waren nogal eens tijden...
Maar Rutger is en blijft nog altijd een goeie vriend. Hij heeft mij verschillende keren (al dan niet fysiek) verdedigd, I still owe 'm daarvoor. En durf niks mis zeggen over die gast, want ik plak u met even veel plezier met uw hoofd tegen dat computerscherm.
Rutger in het gezegende jaar 2004
Momenteel studeert hij nederlands, geschiedenis en nog iets. Voorzover ik weet (= van horen zeggen) heeft hij een heel aparte, maar doeltreffende manier van lesgeven. En u mag er zeker van zijn dat dat fameus autoritair moet zijn, met heel veel strafwerk.
Good ol' Rutger. Ik heb gewoon vreselijk veel compassie met die leerlingen.
Heb ik al verteld dat hij ooit n's een keer op mij is gaan zitten toen ik in een zetel lag. En dat zitten moogt ge wel héééél letterlijk nemen. Het enige dat ik op dat ogenblik kon uitbrengen was "Ik krijg geen lucht meer". Zoals u allen wel kunt concluderen is het vanaf toen enkel maar verder bergaf gegaan met mij...
Als Kristof dit leest, en natuurlijk hoop ik dat dat zo is: we houden die reünie van het Triumviraat wel ergens in september ofzo?

Helaasch was er gisteren niet bepaald veel interessants te melden. Er is gewoon NIKS interessants gebeurd dat de moeite waard was om te vermelden met u allen (en al de rest in deze blog wel ofzo?). Buiten dan het feit dat ik de auto (weer maar n's) vanbuiten en vanbinnen gewassen heb. Dat ding verzamelt modder aan dezelfde snelheid waarop Roegiers het woord "euh" uitspreekt in de les (insider-joke (joke van grap, Joke)).

Anyways. Speciaal om de auto een wat frisser geurtje te geven ben ik vandaag een geurverfrisser gaan halen, of hoe die dingen ook noemen, in Unikamp. Voor degenen die onbekend zijn met het begrip "Unikamp": Groooote winkel. Combinatie van Gamma, speelgoedwinkel en meubelcentrum. Te vinden in Aarschot, en blijkbaar hebben ze nu zelfs een vestiging in Hasselt (of all places...).
De keuze was groot. Maar om een of andere reden besloot ik toch maar niet te kiezen voor die belachelijke boomvormige ondingen met de naam "Arbre Magique". Uiteindelijk maar gekeuzen voor een soort mini-bijenkorf-achtig-ding. Iets blauws overigens. En het droeg de naam "Océan". Waarom hebben al die dingen Franse namen. Bij Franse schoonheid moet ik nog altijd denken aan Gauloise-rokende vrouwen met okselhaar en een beginnende snor op de bovenlip (sommige mensen gaan mij zoooo haten met die uitspraak :P ).

Muziek van vandaag. Nèt iets anders dan gewoonlijk. De muziek van het clipke dat u zo meteen zal zien is afkomstig uit de komische musical "Annie get your Gun". Oorspronkelijk uit 1946. Met in dit geval in de hoofdrollen Jack Barrowman (Amerikaans/Schots acteur en zanger) en Ruthie Henshall (Brits actrice en zangeres). Zeer goeie performance. Echt wel. Ik vermeld er eveneens bij dat de heer Barrowman 39 is. En eerlijk gezegd zie ik dat er niet aan. En hij is een van de steunpunten in de Britse holebi-gemeenschap.

Allé, u hoort het al. Het is eens iets anders ;)




LEES NIET VERDER INDIEN U PACIFISTISCH AANGELEGD BENT EN/OF NIET VAN MILITAIRE ZAKEN HOUDT!!!!!!!! (= normaal bent)

Gisteren op National Geographic Channel een docu tegengekomen over contractors in Irak. Eigenlijk nogal verrassend voor mij aangezien ik altijd dacht dat dat kanaal vooral docu's gaf over natuur en geschiedenis, maar soit. Het ging op zich over een Brits bedrijf, maar natuuuuurlijk moesten ze Blackwater USA er weer bij betrekken. De pure subjectiviteit was gewoon degoutant. Bah!
Voor gewone mensen hebben die gasten misschien wel een even groot goddelijk statuut als de eerste beste Special Forces-operator (ok, ik weet dat de term "operator" enkel gebruikt wordt voor 1 SFOD-D en een beperkt aantal zogenaamde 'werknemers' van de US Gov., maar ik vind even geen ander woord).
De nieuwe huurlingen. Hah. Het zal. Mocht Erik Prince (oprichter BW USA) gene extreem-rechtse republikein zijn, veel geld hebben van zenne papa en daarmee persoonlijke vriend zijn van Doublejoe junior, dan had het nooit zover gekomen. Niet dat ik iets heb tegen de installaties in NC. Verre van zelfs. Zelfs het SIE is al op bezoek geweest. Dat is zowat het grote pluspunt aan BW USA. Het feit dat het over een gigantisch private trainingsgebied beschikt waar veel geld in kan gestopt worden, vind ik super. Maar er zijn zoveel negatieve punten aan het geheel, waar blijkbaar niemand op kijkt..
Ach, lees gewoon "Blackwater: The Rise of the World's Most Powerful Mercenary Army" en ge zult wel verstaan wat ik bedoel.
Weetje: een contractor in Irak verdient dagelijks(!) 600 dollar. Maar een levensverzekering is zeker en vast geen overbodige luxe (understatement, zeker in hun geval).
Indien mensen lekker willen discussiëren over Blackwater, e.d. U weet de specialist zitten :P


General Contract Requirements:
  • Must be willing and able to deploy for 6 months.
  • Must be a U.S. Citizen, proof of citizenship is required.
  • Weight must be proportionate to height.
  • Must maintain a neat and clean appearance.
  • Must be in good health and pass a physical test.
  • Most positions require ability to obtain/maintain a secret or higher clearance.
  • No history of major illness or mental disorder.
  • Must have an Honorable Discharge and DD-214 (afzwaai-document).
  • No felony, violent crimes, spouse or child abuse convictions(NO WAIVERS)
  • No personal bankruptcy or significant credit problems with past seven (7) years.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Gij hebt toch iets me de Rutger ze, als ik ni beter wist zou ik denken... achja, ge weet't eh :p

Lawrence zei

SLAP

Anoniem zei

ge blijft me toch ne vreemde mens

Lawrence zei

Dat gevoel heb ik de laatste tijd eerlijk gezegd ook wel.